fredag 29 april 2011

Ett riktigt CV

Jag hängde mycket på helgon för massa år sedan. Jag var faktiskt registrerad användare 21 eller nått i den stilen. Snabb var jag i alla fall... Den passade mig bättre som person än den då stora communityn Lunarstorm som var hett som en vulkan på den tiden.. 


Jag upptäckte att jag har ju skrivit massa roliga dagboksinlägg där.. Här kommer ett jag skrev 27 år gammal:


Ett riktigt CV 

Ja jag tänkte att vi skulle undervisa lite i hur man söker arbete. 

Har ni någon gång gjort det? Har ni sökt jobb i ert liv så brukar det innefatta att man ska skicka in ett s.k CV. Detta CV är i själva verket ett dokument där man fjäskar fram sig själv i det grövsta laget. CV:et ska säga: 

”Jag är bäst! Och jag vet det, så om jag inte blir anställd av er så är ni såå jävla dumma i huvudet att ni inte borde ha lyst ut tjänsten till att börja med.” 

Ja!... Naturligtvis är det inlindat i bättre ord. 
”Jag är 26 år gammal, jag gillar att resa och har en hund hemma som, heter Cindy. Jag är morgonpigg och tycker om utmaningar. Äter allt tycker mycket om barn...” osv i ännu mera ordbajs.... 
Så jag tänkte skriva ett CV på riktigt. Ett CV som inte sveper in sig i silke utan mer liknar kartongpapper gjort på tallbark... Här kommer det: 

CV 
Jag, Magnus G Bergström är 27 år och luktar svett mesta delen av veckan. 
Jag har långt ovårdat hår, men det skiter jag i. Jag dricker väldigt mycket öl och tycker att en 6:a Explorer i tandborstmuggen på morgonen är den bästa frukosten. Tandborsten förblir väldigt ren iaf... 
Om någon tycker annorlunda än vad jag tycker är jag snabb att säga ifrån. Teamplayer är jag så länge jag är forward. Sätter du mig i backlinjen biter jag dig i hälarna. 
Jag är för övrigt totalt ointresserad av sport, film, teater, musik, djur eller människor. Det ända som intresserar mig är mig själv. Jag litar bara på mig själv och skiter i andra. 
Jag vet att jag har gjort intryck på dig, annars skulle du inte ha fortsatt läsa så här långt. Anställ mig, annars är ni feta allihopa! 

Magnus ”Mr Proppmätt” G BergströmEtt smartare sätt kanske är idén som de kör med här.

2 kommentarer: