tisdag 19 april 2011

Da Shitlist #6

Det är dags igen.. Det är så många saker som händer som gör att komma på en shitlista inte är direkt svårt.. Det är snarare så att jag håller mig för att inte min blogg ska svärma över av skitlistor...


Vårdnadstvister och skilsmässor i Hollywood
Det är med en gnutta humor och en stor gnutta illamående jag läser på aftonbladet.se att Charlie Sheen ska slåss för ensam vårdnad på sina ettåriga tvillingar. Hans exfru har nämligen ramlat tillbaka i crackmissbruk...
Det är liksom helt okej att vilja ha vårdnaden då. Jag hade gjort samma sak.
Men för domaren kommer det här bli lite jobbigt. Eftersom Mr. Sheen inte är den skarpaste kniven i lådan han heller. Att ge han ensam vårdnad från en missbrukare är lite... Fel.. Det blir pest eller kolera här.. Tack att jag inte är den domaren!
Sen så har vi en skilsmässa mellan John Cleese och hans förra fru. Där en domstol i USA slog fast att han var skyldig 110 miljoner... Hahaha.. Alltså seriöst! Det blir så absurt! Hon är dessutom en välutbildad psykoterapeut.. Men tydligen hjälper inte stora intellekt och utbildningar när det kommer till pengar. "Han är rik, jag ska ha halva!".. Stackars Cleese är nu tvungen att jobba allt han förmår med saker han inte vill för att betala av denna skuld... 


Mekonomen i Åkersberga
Jag har skrivit ett långt inlägg om varför. Läs Konsten att angöra en kofångare så fattar ni direkt.
Det har i vilket fall som helst tagit ca 2,5 månad och bilen är fortfarande inte klar..
Så jag har klurat ut några bra slogans åt Mekomen.. Så här kommer dessa:

Mekonomen Åkersberga - Om tid inte är en faktor
Mekonomen Åkersberga - Om du gillar att promenera
Mekonomen Åkersberga - Om du gillar att åka SL-buss
Mekonomen Åkersberga - Du sårr maktlös

Dessutom heter snubben Tommy.. Ett Y-barn.. Det kunde man ge sig fan på! Alla killar som har ett namn som slutar på bokstaven Y har problem. Så är det bara.. Känner DU någon som heter Tommy, Ronny, Conny, Kenny eller liknande, som INTE har varit eller är raggare/hårdrockare/halv kriminell/ eller nått i den stilen?
RÄTTELSE: Han heter faktiskt något helt annat, lärde jag mig idag, men för mig har han alltid varit ett Y-barn ändå.. Föräldrarna döpte honom fel.

Varghatare
Vad fan håller ni på med!? Snacka om I-landsproblem!
Bor du i ett vargrevir. Ha INTE hunden lös! Ska det vara så svårt!?
"Men jag har den rätten." säger en del hundägare.
Ja.. Må så vara. Men då har jag rätt att kalla dig idiot. Inte bara idiot för att din hund kan typ dö.. Nä.. Du är även en idiot som påstår dig att din hund har mer rätt att göra som den vill än vargen.
Vad får dig att tycka att en hund är mer värd än en varg? Vad får dig att ta dig rätten att värdera vissa djur mer än andra?
Jag ser ingen skillnad på en älg, rådjur, grävling, räv, varg, blåval eller hund.. Vissa av dem äter vi, andra inte...
Sen är det en del jägare som hävdar att deras hundar är i fara vid jakt..
Jaha?! Det går utmärkt att jaga utan hund! Det finns massor med olika metoder för det.
Fårbönder har jag ingen sympati för heller. Skaffa ett ordentligt hägn istället för att gråta till staten om elaka rovdjur. Om staten är snäll kan de kanske subventionera en sådan investering?
De enda jag kan ha lite sympati för är renskötarna. Renar går inte i hägn så mycket... Men här tycker jag fortfarande att det är bara för staten att pynta upp ersättning för alla renar som dras ner av varg. DET är det enda jag tycker ska åtgärdas när det gäller varg.
Vi har ALLTID haft varg. Så vad fan är problemet!
Berätta för era problem till folk i Australien som måste skaka ut sina skor varje morgon för att det kanske bosatt sig en skorpion i skorna. Eller i Amazonas där det lever med rovdjur och dödliga djur dagligen...
KOM IGEN!!!!

3 kommentarer:

 1. Ett vettigt inlägg Magnus det här är inte klokt gnäll gnäll på vargar rådjur som förstör trädgårdar jag menar vi levde ju i symbios med djuren en gång i tiden,??? Jag blir förbannad vi skall inte döda djur "Ifall att lille snuffsan blir jaktbyte" så är det ändå snuffsans ägare som skulle tänkt två gånger. Man bor i ett varg, björn eller elefant område varför ha hund katt eller nåt djur som kan skadas/ dödas? det är deras Sverige oxå tänk om vi skulle skjuta uteliggare, tiggare och psykiskt sjuka för de kan attakera ? herregud, BRAO Magnus för ett bra inlägg, Kram Helena,

  SvaraRadera
 2. Hej Magnus,

  Jag heter Mikaela Ödqvist och jobbar för Mekonomen på avdelningen konsumenrealationer och jag skulle vilja hjälpa dig med ditt ärende och komma i kontakt med dig så att vi på Mekonomen kan ta del utav vad det är som har hänt.

  Du kan nå mig på telefonummer 08-464 01 27 eller om du har möjlighet att maila över dina kontaktuppgifter till mig på epost mikaela.odqvist@mekonomen.se, så kommer jag att kontakta dig i nästa veckan.

  Trevlig Påsk!
  Med Vänliga Hälsningar
  Mikaela Ödqvist
  Konsumentrelationer, Mekonomen

  SvaraRadera