lördag 23 april 2011

Att frossa i missär

Jag vet inte varför. Men det är väldigt tydligt om man följer media och lyssnar på ungdomar att skadeglädje är det bästa som finns. Så länge skadan drabbar vuxna människor.

Tydligen så ska jag nämligen tycka att det är vääääääldigt intressant att följa Elins öde efter att Tiger Woods och hon skilde sig. Eller så ska jag tycka att det är såååå intressant att veta att 4 pers har fått psykbryt efter att de spenderat ett par dagar i Big Brother-huset..
Lesden men jag har INGEN sympati. Det är inte som att det är fösta säsongen och att det inte skrivits om det tidigare.
Jag fattar verkligen inte vad det är som är så roligt med att se folk vara otrogna under täcken i grönt kameraljus. Eller att se idioter pissa på mattan i vardagsrummet efter att de fått massa sprit av producenterna. Eller att läsa om att stackars Elin har skaffat sommarhus för delar av miljonerna hon fick efter skilsmässan.
När det kommer artiklar om Körslaget så är det ALLTID om vem som åkte ur. Inte vem som vann. Utom när det är final förstås.

Sen har du aftonbladet.se och deras förbannade PLUS-tjänst. Där kan du, mot en avgift, läsa om barnskådisar och "vad hände sen".. Alltid. Skådisarna i Dallas eller Falcon Crest- Vad hände sen?" Och så hoppas de på att du ska betala en summa pengar för att få läsa vad som hände dessa barn eller 80-talsstjärnor. I hopp om att det gått dåååligt för dem. Tänk vad smaskigt det skulle vara om de alla har hamnat i Crackmissbruk och är bankrutta?

När media skiver om rika och/eller kända människor är det alltid större nyheter när de gjort bort sig än när de gjort nått bra.
Lindsay Lohan lite på lyret?
Eller Lindsay Lohans öde (aftonbladet) och sen här (expressen) är tydligen mycket intressantare än hennes eventuella talang som skådespelare.

Vad bottnar allt detta i? Vad är det som gör att det är kul att läsa om idioter i Paradise Hotel? Eller ännu värre. Se skiten?
Jo... Det är det underbara i att få se vuxna människor göra bort sig. Det handlar bara om det, inget annat. För ingen skulle tycka det var så roligt att se barn göra detta.
När jag läste en artikel om att det är på gång en Big Brother-light variant för barn så var rubriken och hela upplägget på artikeln vinklat så att man skulle tycka illa om idén. Det gjorde de flesta i kommentarerna också.

Sen tycker vi tydligen om att se på när folk gör illa sig eller föder barn också. Varför då? Har vi inte nog av det där? Jag tycker inte det är så hemskt intressant att se en naken kvinna i sin allra minst sexiga stund i livet när hon krystar fram ett barn. Det är bara äckligt, dåliga dialoger och framför allt väldigt upprepande. Jag såg förlossningar på TV när jag var liten och sen i tonåren och jag har gjort mina biologilektioner. Sen skaffade jag eget barn och ett till på gång. Det räcker! Varför envisas det med att hitta på nya program om samma saker? Jag vet inte hur många TV-serier det finns som tar upp just barnafödande som "the main thing"..

För mig så petar jag hellre in en penna i ögat är att kolla på Big Brother, Paradise Hotel, Ett barn i minuten, Ambulanser i Visby (eller vad nu programmet heter),  Akuten, Cops... Fler finns det.. Men orka...

Se på kvalité istället! Uppdrag Granskning, Rapport, Dokument Inifrån, Valfri drama/komedi/action/thriller-serie (EJ 2 1/2 män, det är skräp!)...

2 kommentarer:

  1. Jenny Suomela24 april 2011 08:48

    MEH, skvallertidningar är AWESOME! Jag skiter i om det som står är sant eller inte, men bättre dålig underhållning får man leta efter :)

    SvaraRadera
  2. Känns som man inte missat ett skvatt då man aldrig tittar på TV. Nä, läs en bra bok istället :)

    SvaraRadera