onsdag 20 april 2011

Kopimi

Jag blir så trött.. Hur orkar de hålla på? Det kan inte vara lönsamt för någon annan är advokaterna!

Först så har vi denna artikel från Aftonbladets e24-nyheter.
Kortfattat: Apple sura på Samsung för att de kopierat deras plattform och utseende på deras telefoner.
Sen har det stämts hit och dit. Nokia och Apple är i luven på varandra med motsämningar. HTC och Apple är i luven på varandra och Så Motorla för vi inte glömma.
Motorola är dessutom i luven med Microsoft... Allt för patentintrång till höger och vänster..

Sen kom denna artikel idag på prisjakt.nu Där Androidanvändare minsann hävdar att det är tvärt om. Att det är Apple som snor av Samsung. För de visade upp en lur som är snarlik iphone ett halvår innan iphone visades upp. Sen har en apple-fan-sida sagt att det inte stämmer, att Samsung visade upp sin lur en månad efter iphone...

VEM BRYR SIG!!!!????
Som inte är en patentadvokat och eller sitter i styrelsen för något av dessa bolag?
VEM?!

UPPDATERAT kl 22:27
Jag läste nu än ännu mer befängd stämning om upphovsrätt i DN.se. Denna gång är det Louis Vuitton (LV) som har stämt en konstnär. Hon hade först gjort en tröja med ett motiv där ett svart barn bär på en väska med en liten hund i. Väskan liknade LVs väska... Ajabaja! De hävdar att det är i kommersiellt syfte. Fast vinsterna gick till fattiga barn i Darfur...
Sen forstsatte det när hon hade bilden i ett konstverk på en utställning... SUCK!

Det här är ett av många exempel varför patentsystemet är så dåligt!
Vi människor är flockdjur och flockdjur lär sig av varandra. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara. Se er framför er om det fanns en patentadvokat under stenåldern. Man kan nog säga att det är samma byråkrat som Stefan skriver om i detta inlägg. Han extraknäcker lite bara..

"Har du en brasa med eld här? Det går inte! Har du avtalat med din granne här? Han säger att han kom på det där med flinta och stål före dig, så nu får du betala 4 mammuthudar i straffavgift."

"Håller du på att sätta fast det där hjulet på släden? Vad tror du det här är va? Hjulet uppfanns av Nisse borta nere i dalen. Han har patent på den. Du får gott gå och köpa hjulen av honom. Du kan inte tillverka egna förstår du väl!"

"Vad gör du? Slår du på en trumma? Nej, den uppfann Agda uppe på berget. Den kan du inte använda ser du...!"

"Vad gör ni!? Går ni upprätt och tar er rätten att härma Svenne?! Det var han som kom på det! Sluta genast! Ni får betala licensavgift för att få gå upprätt!"

"Släpp genast den där pinnen! Att använda verktyg att knacka hål på kokosnötter är inte godkänt om pinnen inte kommer från Karl!"

"Vad fan gör du? Du pratar ju samma språk som jag! Det får du inte göra utan att först betala avgift till uppfinnaren! Sluta genast att hamra in runor på den där stenen! Du gör dig skyldig till inte bara upphovsrättsintrång när du skriver, du använder en privatkopierad hammare och ett stämjärn som inte är godkänt!"

Ni fattar.. Jag kan hålla på hur länge som helst!

Skrota patent NU!!!!!

Det skulle ge fler jobb och lösa massa miljöproblem för att nämna två saker...

1 kommentar: