onsdag 18 maj 2011

Kvinna eller man? Ska staten skita i!

Jag har länge tyckt att det är absurt att det finns kön... Juridiskt alltså.

Jag är för ett jämlikt samhälle. Det vore något fantastiskt om alla blev behandlade på samma sätt oavsett vilken hudfärg, sexuell läggning eller kön man har. Men vi vet alla att det inte är så. Så min kamp fortsätter på mitt vis. Dvs här i bloggen, på jobbet som Fritidsledare och Teaterpedagog och politiskt. 

Vad jag vet just nu finns det bara ett parti i Sverige som har samma åsikt som jag vad gäller könsfrågan. Det är Piratpartiet. Vi får se vad Liberaldemokraterna kommer fram till, men jag tror att de kommer välja samma linje.

Denna linje är väldigt enkel. Det finns ingen som helst anledning att det ska fyllas i Man eller Kvinna på blanketter till myndigheter eller någon annanstans för den delen heller.
Jag skulle vilja höra förklaringen till att det MÅSTE finnas juridiska kön? Man eller kvinna. Inga andra. Varför?!
Transgender personer är helt borta i sammanhanget. De får aldrig fylla i rätt, vilket är en kränkning. Läs denna artikel från DN.se tex.  Det är bara fel.
Inte att Vio inte känner att hen kan kalla sig för han eller en hon, utan en hen. Det är fel att hen inte FÅR det. I juridisk term menar jag alltså.
Det började redan när hen var liten. Att hen blev arg när hens föräldrar sa att flickor inte leker slarvigt och blir smutsiga. Flicka var det som var problemet... Vio är ingen flicka även om hen har livmoder och äggstockar....
Jag skattade till ganska gott åt detta i artikeln: 

– Min tjej deponerade sin sperma på en privat klinik utomlands innan hon genomgick sin könskorrigerande behandling. Den ska vi använda och inseminera mig med. Det blir intressant den 
dagen vi ska skriva på faderskapsintyget.

Inte för att det på något sätt hade att göra med deras könstillhörigheter hit och dit. Utan för att det kommer höjas ett och annat ögonbryn på BB och på Länsstyrelsen och alla andra myndigheter som tar del av det där pappret.

Det tog mig även vidare till en annan tanke. När jag och min fru fick barn var det inget papper jag eller min fru fyllde i som intygade att jag var far till barnet. Det togs för givet.... Varför det?
Det tas bara för givet att jag är far till barnet. En nära vän till mig fick barn samma år. De var tvungna att fylla i ett intyg. De är sambos...

Vem som helst kan knulla fram en unge på Ropstens Tunnelbanestations toalett. Eller dunka på varandra bakom en nerpissad  buske i Visby utan skydd.. Nio månader senare är det blöjbyte och nappflaska som gäller. Ingen ifrågasätter eller höjer ett ögonbryn.
Men ska du adoptera? Ja satan här ska det minsann undersökas! Är det lämpliga föräldrar? Kan de ta hand om ett barn?
Det är så trångsynt och snedvridet allting. Hela tiden. 

Det där var ett sidospår. Men ni fattar vad jag är ute efter? Varför är det viktigt för staten, med dagens alla hundratals register på allt, ha kvar man eller kvinna? Skulle det vara som hemskt svårt att slopa detta?
Sen ytterligare något som stör mig är varför för inte jag bestämma vad jag tillhör? Om jag har en kuk eller fitta spelar väl inte någon som helst roll för vad jag känner inom mig. Vad mitt hjärta och själ säger att jag är!?!

Det är samma sak med idiotin att det är inte accepterat med fler än två personer som målsman till sina barn. Vad är det för jävla skit? Snacka om att det är en kvarleva från hedenhös? Det finns i dagsläget massor med familjer som INTE följder den traditionella familjebilden. Hur många som helst. Ring upp RFSL och fråga ska ni få se.
Har ni någonsin gjort det, Kristdemokrater och Sverigedemokrater?
(Som för övrigt inte är så stor skillnad på.. Pest eller kolera.)
Hägglund. Jag ska ge dig en liten mattelektion inom ditt område som Socialminister. Håll i hatten, för nu åker vi.. 

Om du tar ett bögpar. Vi kallar dem för Per och Sven. Sen har du ett lespiskt par. Vi kallar dem för Lisa och Fia. 
Båda paren vill ha barn. De beslutar sig för att hjälpa varandra. Per ger spermier till Lisa. Sven till Fia. 
Då har vi minst 2 barn som har 2 föräldrar.... De flyttar alla ihop i en stor villa och lever alla 6 personer tillsammans. Alla säger pappa och mamma till varandra. Dagis och skola och arbeten har accepterat detta utan större svårigheter. Barnen är trygga och glada. Chansen att inte en enda av alla 4 föräldrar har tid att skjutsa till träningar och hjälpa till med läxor är betydligt mindre än hos "traditionella" familjer. De har dubbla uppsättningar av både farmor, farfar, mormor, morfar. Det har med andra ord ett betydligt bredare skyddsnät än "traditionella"familjer. Kärleken de får blir brutal och de växer upp lyckliga p.g.a detta.

Sen händer det tragiska. Ett av paren vill skiljas eller en olycka sker.. Eller vad som helst som gör att familjen slits isär. Då kliver du och lagen in och dikterar hur det ska vara. Det är inte klokt!
Tänk om närmsta släkting, rent juridiskt, vill ha vårdnaden. Men barnet är mycket lyckligare och tryggare hos sina mammor eller pappor som inte har den biologiska kopplingen... Här ser man alltså inte till det som är bäst för barnet, utan går bara på gamla kristna värderingar som luktar härsknare än Livets Ords entré. (Det här var en metafor, Göran. Jag har aldrig varit i deras "kyrka")

Att INTE se alla med samma värdighet. Att INTE jobba stenhårt för allas rätt och lika värde. Ja då är man lika vidriga som SD eller ND eller vad som helst. Jag anser inte att KD gör detta. Man kan INTE anse det om man samtidigt motsätter sig lagförslag som rätten till att gifta sig, skaffa barn m.m. bara för att man rent juridiskt har samma kön!

Jag skulle gärna vilja höra av en KD-anhängare som är en HBT-person. Hur kan du rösta på KD när de uppenbarligen bajsar på din värdighet och kränker dig på daglig basis?  

7 kommentarer:

 1. Varför inte även införa det utmärkta ordet "Mappa" (Astrid Lindgren genom Saltkråkans Kerstin)??

  SvaraRadera
 2. Kort kommentar från Libdem: Skitbra! :-)

  SvaraRadera
 3. Men Då blir det ju svårt att kalla bögar för bögar eller lesbiska för lesbor. All blir liksom homofiler och bögarna flator ungefär som Eddie Izzard va?

  SvaraRadera
 4. Ja... varför inte...;)... Varför ha uppdelningen Homo, bi, trans, hetro och allt vad det heter? Varför inte han EN läggning: Sexuell... Helt enkelt...;)

  När jag fick min son funderade jag och min fru på att döpa honom till Kim och sen kategoriskt vägra berätta vad det var för kön bara för att se hur de skulle förhålla sig till barnen.
  Jag gjorde det som test på några.. Det var hysteriskt roligt att se. De hade ingen aning om hur de skulle prata med spädbarnet när de inte visste vad det var för kön.. Hahah

  SvaraRadera
 5. Läggning: Sexuell är utmärkt.
  Varför göra en uppdelning på om man tänder på män eller kvinnor när man inte gör en uppdelning efter hårfärg, kroppsbehåring, fotstorlek och allt annat som folk kan använda för att bestämma om någon är intressant eller inte.
  Inget juridiskt kön hade gjort mig glad, hade löst en del formalia som jag förmodligen måste bli tvångssteriliserad för att lösa annars.

  SvaraRadera
 6. Lisa: You got the point..;)
  Det är precis det här som är så galet. Jag tror att en fullständigt jämställd värld kommer vi aldrig uppleva. Men en extremt stor bit på väg vore att ta bort juridiskt kön, ta bort lagen om tvångssterilisering för transsexuella som vill göra könsbyte (rent utseendemässigt, för könet sitter inte mellan benen), lätta upp regler för adoption, p-piller för män... o.s.v....

  SvaraRadera