tisdag 3 maj 2011

Att vandra i koma

Dagbok från Helgon.se inlägget är från 24 nov 2002


Att vandra i koma
Man sitter och spelar dator och har allmänt trevligt. Plötsligt upptäcker man att klockan är 03.00 på natten och upptäcker då att kaffet som man just svepte i sig va från 1800-talet ungefär. Det resulterar i ett spottande och fräsande som gör dataskärmen prickig, och den ser nu ut som om man har nyst kaffe över den. 
Man tar då och vandrar till dass och börjar att metodiskt skrubba tänderna. Pissar förstrött och hoppas att man inte missade för mycket. Släcker alla lampor och klär av sig kläderna. Ställer klockan på 07.15, och tror på fullaste allvar att man kommer att gå upp den tiden. 


Somnar relativt snabbt, men tanke på att kroppen egentligen redan befann sig i koma. Drömmer sedan något totalt obegripligt och utflippat som man sen inte kommer ihåg och sen ringer klockan! 

Klockan i detta fall e en signal som har en decibelnivå strax under tillåtna värdet för krigssirener. 

Man rycks upp ur sängen, kroppen befinner sig fortfarande i koma, och svarar i telefonen. Man e övertygad om att det är den som låter. (Eller gör som min vän Stefan som svarade genom att ta på sig glasögonen.) Upptäcker att det inte är någon på andra sidan utom någon som bara säger piiiiiiip hela tiden. Svarar då i klockan istället, vilket är oerhört obegåvat med tanke på sirenljudet som kommer obehagligt nära trumhinnan. Stänger då av klockan i ren skräck. Gärna genom att slänga den i väggen.

Man ”komar” ut till badrummet och ser in i spegeln. Där står någon bakom ett fågelbo till hår och kuddveck i hela ansiktet. Man kan ana en likhet med sig själv, och när man väl kommer på att det e sig själv man ser så vet man att: Vad som än händer så är jag på botten och dagen kan från denna punkt bara gå uppåt! 

De e någonstans på väg till jobbet man inser att man egentligen började jobba klockan 13.00!! Här tar inlägget från Helgon slut. Det jag skulle kunna lägga in här är det idiotiska och samtidigt det underbara med snooze! Det idiotiska: Trycker på snooze för att det är så underbart fantastiskt att få somna om, om så bara i några minuter. Sen är man helt död och får sjukt bråttom. För man har ju tryckt på snooze inte bara en eller två gånger... Idioto!!
Det underbara: Att få sova, en stund till.. Att få somna om. Att få vara oförståndig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar