måndag 23 maj 2011

Da Shitlist #7

Det var ett bra tag sedan det kom en skitlista från mig. Men nu är det dags igen.


Invandringspolitik
Det är så sjukt hur man väljer att tolka den snäva lagen om vem som utvisas och inte. För att få stanna i Sverige idag som flykting krävs, enligt Migrationsverkets sätt att tolka lagen, att du är fysiskt eller psykiskt så dålig att du dör om du åker tillbaka.
Det gör att det är massor med människor som faller mellan stolarna. Barn till vuxna. Senast igår såg jag på nyheterna om hur de omhändertog en pojke på 16 år och spärrar in honom i väntan på utvisning till Bagdad. Risken för att han skulle gå under jorden var stor får jag anta.
Problemet för denna yngling är att han kan inte arabiska alls. Han kan inte engelska. Han har bott hos en fosterfamilj så länge att han endast kan svenska i tal och skrift. Han känner ingen alls i Irak...

Detta fall är på inget sätt unikt. Det här händer hela tiden. Varje dag. Det är dags att göra nått åt det. Hur gör vi det då?
Jo det är ju så fint med vårt land att vi har demokrati. Det är vi, folket som bestämmer vem som skriver lagar. Denna lag är från 2006. Alla vet vem som vi gav makten till det året... Just det! Alliansen med skallige Fredde...
Vad hände med allas rätt och lika värde, Fredrik?
Det kan inte vara förenligt med de männskliga rättigheterna och barnkonventionen att göra utvisningar av de här slagen.

Det är lika absurt att Migrationsverket beslöt den 14 maj att börja avvisa flyktingar från Elefenbenskusten.

Island
Kan det där landet inte bara lägga ner sin verksamhet helt och hållet?
Total ekonomisk och politisk härdsmälta.
Utbrott från en vulkan ingen kan uttala.
Sen hade vi ett ljus i tunneln med att Island har fantastiska lagar för journalister och Whistle-blowers .
Men sen kom ju dödsstöten.. En vulkan till börjar spy... SUCK!

Cannes
Att inte ledningen för världens största och kända filmfestival kan ha mer ryggrad? Att de måste sparka ut Lars von Trier. Av den enda anledningen att han har dålig humor och är plump? Kom igen!? Var det någon som inte fattade att det var ett skämt på presskonferensen? Speciellt när han märker att han snöat in sig och säger: Hur tar jag mig ur det här då? Dessutom varit jude själv i mer än halva sitt liv?!..
Nej.. Skärp er på festivalledningen! Var inte så stiffa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar