torsdag 31 mars 2011

Da Shitlist #2

Ingen direkt rangordning här.. Det är bara mycket som stör mig...


Copyswede
Copyswede är en organisation som fördelar pengar till upphovsrättsmakare från varje tomma DVD och CD-skivor du köper. Din MP3-spelare var några hundra dyrare än den borde varit p.g.a Copyswede.
Tanken är att man som upphovsman ska få liten slant för förlorade inkomster. Problemet uppstår när de ska dela ut pengarna. Deras algoritmer över vem som ska få pengarna är väldigt skumma och för mig blir det VÄLDIGT fel att jag ska betala Per Gessle pengar för att jag vill göra en Foto-CD av min semester. Droppen är för mig nu när de vill lägga avgift på mobiltelefonen också. DN.se


Filminstitutet
Denna gråa gamla "myndighet" har inget existensberättigande längre. Varför? Jo.. De ger i princip pengar till redan kända regissörer och producenter. Sen att de håller på att tjata om "kvalitets film".. Vad fan är det?! Är det du, jag eller alla eller Anna Serner som kommer bestämma det som ny VD?
FI ska vara till för de okända nya hungriga filmarna som har bra och fina idéer. Inte Peter Dalle eller Daniel Alfredsson som är så kända att de skulle kunna vända sig till privata aktörer. Det finns massor med riskkapital och produktplaceringar att göra utan att ta avkall på "kvalitén" eller integriteten. DN.se


Eric Saade
Eller egentligen inte han som artist eller person. Don't care.. Men hans låtskrivare till Popular... Att Eric inte har koll på Lili & Sussie är helt okej. Han är bara ett yngel. Men hans låtskrivare... Kom igen. Jag är mycket fascinerad av hur låten har kommit förbi alla spärrar..


Lili & Sussie:
Oh mama, can't you tell
Oh mama can't you tell
If he wants my love will you can ring my bell


20 år senare:


Eric Saade:
I will be popular
I will be popular
I'm gonna get there, popular.



Döp inte om filmer
Filmer från USA går oftast via England för att sen komma till Sverige. I England får de ibland för sig att döpa om den amerikanska titeln till en engelsk. Kan någon förklara varför? De pratar väl för fan samma språk? Ett lysande exempel är Leonardo DiCaprios film "The Basketball Diaries" I England fick den titeln "Streets of New York"... I Sverige gjorde man sen en ihopsättning av båda titlarna. "Streets of New York - The Basketball Diaries".... WHY?! 


UPPDATERAT:
Jag fick just veta av min gode vän Stefan Wiktorin att sagda film har även ytterligare en svensk titel: "På Driven i New York - The Basketball Diaries" - VAD FAAAAAN!!! LÄGG AV!!!


Aftonbladets bilaga Klick
På Aftonbladets etta: Beibers jakt på superkroppen... Alltså lägg av! Kolla in snubben.. Jg kan ju använda honom som en tandpetare... aftonbladet.se

Chocken lägger sig inte

Jag fick just idag ett litet meddelande från min nuvarande sparringpartner i mitt skivande. Han skrev på Facebook: Kolla min blogg. Jag har skrivit ett inlägg om dig.
Jag blir sjukt nyfiken och går ut på hans blogg. Inlägget heter Twisted twosome...

Det var kort och gott en av de finaste texter jag läst om mig. Både om mig som person och om oss som arbetskollegor. Det var djupt ärligt och väldigt fint.

Jag har fått lovord och fina texter och tal till mig förr. Det händer ibland. Ofta i samband med att man är färdig med en pjäs och alla är väldigt känslosamma...

Men här kom det lite ur det blå för mig. Jag var inte beredd. Sen så att det kom från Stefan Wiktorin var också något som gjorde att det värmde ännu mer.

Stefan var den som tog in mig i Suspektensemblen hösten 1996. Han var den som såg något hos mig som gjorde att frågan kom. Det började lite försiktigt: "Vi ska göra Vallentuna Gymnasiums julavslutning. Vill du vara med?"
"JA!"
Sen så rullade det liksom på av sig själv.
Det blev Suspekt Jul
Cabaré Suspekt
Släpp Dåren
Suspekt Skansen
Suspekt Mossebacke
Suspekt Vattenfestivalen
Äppellunden
Most Wanted I & II
Nyårscabaré
Seklets Sista..?
Eviga Elände
Ett Suspekt Äventyr

Sen försvann Stefan till Cypern... I flera år...

Under tiden han var borta jobbade jag på med annat och Suspekt låg på is länge. Tills vi fick röven ur degen och körde en cabaré utan honom. Fullt Påklädda - och lite naket...

Jag och Stefan tog upp kontakten först för något år sedan. Närmare bestämt i juni förra året. Då jag behövde hjälp med Bergaskolan/Solskiftets skolbal. Sen så var det igång igen när jag castade honom för Gunnar i Tomten Är Far Till Alla Barnen.

Det vi upptäckte var att vi plötsligt var så där synkade som jag aldrig upplevt med en annan medförfattare och kollega och vän. Det var plötsligt massa dörrar som öppnade sig. Våra liv har aldrig gått parallellt. De har gått i olika riktningar och då och då har våra hjärnor och själar varit på samma ställe och en föreställning har blivit av.
Men att vi nu... 15 år senare skulle plötsligt sitta och vrida oss i skrattkrampor åt våra egna skämt. Gång på gång på gång...

Jag kan bara säga till dig Stefan att du har gjort så mycket för mig och mitt yrkesval. Det hade varit omöjligt att ta det där steget att söka jobb som Teaterpedagog om inte du och alla andra i Suspekt hade trott på mig. Att jag hade nått att leverera.. Detta trots min någon sneda världsuppfattning under mitten av 90-talet...

Jag tackar även åt de djupare tankarna du gav mig i ditt inlägg. Att jag hjälpt dig upp har ärligt aldrig varit min avsikt.. Det är sånt som kommer med på köpet när jag vill jobba och umgås med någon som ger mig en intellektuell match...

Tack Stefan för att jag fick väcka dig från mörkret och att du kom upp och blev kreativ igen. Det är många som väntat på den dagen.. Att jag skulle vara den som skakade liv i dig var en ära. Det är och kommer alltid att vara en ära...

onsdag 30 mars 2011

Da Shit-lista

Jag tänkte eftersom jag idag inte har något ämne att vara så pass arg på att det blir ett helt inlägg så tänkte jag rippa Bandit rakt av.. En shitlist helt enkelt.
Om jag känner för det kan det finnas risk för att den blir en återkommande grej... Så here goes:

(Ingen rangordning)

Da Shitlst #1

Jag typ hatar att Bandit 106-3 håller på att tönta sig med massa smeknamn som om de vore deltare i Big-Brother: Storstads-Fredik, Bollnäs-Martin, Sheriffen... Va faan... VÄX UPP!!

Vad i hela världen håller sossarna på med? En mustasch med melonansikte till ledare (jag har ingen aning om vem han är eller vad han står för, så tills vidare blir det personligt påhopp i väntan på nått bättre), Carin som jag tyckt verkar vettig kläcker ur sig idéer om skoluniformer, de motionerar om att de vill lagföra sexköp som görs av medborgare även om "brottet" begås i länder där det är lagligt... Vad faan... TÄNK LITE TILL!!

Kaddafi vägrar ge upp och det gör att Sveriges regering får en ursäkt att ÄNTLIGEN testa sitt lilla JAS-plan i ett skarpt läge... Så får den stämpeln "Battle Proven" och kan säljas lättare... Men tro inte att det innebär att de ska ingå i några strider.. Nope.. De kommer flyga omkring och "bevaka luftrummet"... Hm... Ja, men alltså.. Om nu Kaddafi får för sig att trotsa detta flygförbud... Upp skickas ett par plan och så var det ju plötsligt strid... Så jag fattar inte riktigt vad Fredde flint från Täby tänker med ibland när han lovar sådana garantier... FREDRIK OCH KADDAFI ÄR BÅDA MUPPAR!!

Kinas regering

Att jag inte är rik

Varför i helvete ska man avliva björnungarna när det finns en djurpark som erbjudit sig att ta hand om dem!?... FUCKTARDS!!!

/a fucktard on that lives on coffee...

tisdag 29 mars 2011

Religulous

Alltså... Nu har jag funderat länge på problematiken med religion... Jag får inte ihop det riktigt.

Mina seriösa funderingar har alltid haft sina ups and downs.
På Söndagsskolan när jag var 6-7 år och bode i en by på 650 invånare så hade jag inte fått mitt kritiska tänkande ännu. Det innebar att jag svalde allt de sa. Jag var sängvätare och när diakonerna i kyrkan fick reda på detta så sa de till mig:
"Be till Gud och be om syndernas förlåtelse så kommer du sluta kissa i sängen."
Så enligt dessa tanter hade jag alltså hunnit med att synda redan innan jag var född, eftersom jag aldrig varit torr på natten sedan födseln. Intressant, eller hur?
Behöver jag säga att jag inte slutade hur mycket till Gud jag än bönade?
Det som fick mig att sluta dock en Kiss-o-matic 2000. D.v.s en koppartråds vävd matta som var stenhård under lakanet. Den var kopplat till ett flyglarm som väckte hela grannskapet så fort det kom lite fukt på mattan.
DEN fick mig att sluta i kombo med att man ville bli av med skammen att man inte kunde hålla tätt. Det hände för övrigt 1,5 år efter att jag tappat tron på en Gud.

Näst gång var när min nära vän Micke kläcker ur sig på en religionslektion:
"De säger att Gud är allsmäktig. Men det går inte. För Gud kan inte skapa ett hav tillräckligt stort så Gud inte kan dricka upp det. Han kan inte skapa en skog som är så hög att han inte kan se över den."
Det här var en sådan här fin tanke från en människa som i vanliga fal spenderade ca 30% av sin hjärnkapacitet på skolarbete och lektioner. Men här hade han tänkt till!

Sedan följde en lång tid i mitt liv när jag inte tänkte nämnvärt mycket på religion. Jag konstaterade mest att det inte gav mig nått och att de som var troende fick väl vara det om det hade lust. Jag hade bara bestämt mig för att om man underkastar sig än Gud så är det p.g.a lathet. Det är ju så mycket enklare att inte behöva tänka själ.
"Det står i Bibeln, så jag behöver inte ha egna funderingar"
"Jag gör som pastor säger, annars är det att synda. Han har ju dirketkontakt med Gud."

Mina argument har alltid funnits för att det är blaha-blaha. Som Johan Glans sa i en stand-up.
"Jag önskar att Gud skulle komma ner och bara snacka lite. Så man visste"
Eller som min stora idol Eddie Izzard:
"Om Gud fanns så skulle Hitler aldrig fått komma till makten." I hans senaste show Stripped så började han med att utmana Gud.
"Om du finns. Kom ner nu! Kom ner nu så ska du få på nöten".... Det kom ingen Gud.

För några år sedan såg jag "Bible Camp". En mycket bra dokumentär om hur föräldrar skickar sina barn på sommarläger med den enda tanken att de ska hjärntvättas till att bli bokstavstroende idioter.
Här är Harry Potter djävulens påfund och JK Rowling är satan i klänning... Alla bögar ska utrotas och.. Ja ni hajjar... De visade bönemöten i Megakyrkor som tar lika många besökare som Globen... Jag blev seriöst rädd.

Sen såg jag Religulous för 2 dagar sedan. Här försöker komikern Bill Maher ta reda på varför massor av kristna tappar allt kritiskt tänkande.
För det gör man om man ska tro på det som står i Bibeln. Skillnaden mellan vetenskap och de som söker sanning i Guds bok är just att i Vetenskap så är det någon som kommer på en teori och sen går det ut på att hitta motbevis. Motbevis som gör att teorin faller. När man sen inte hittar motargument, ja först då anser man det vara sanning.
Men med religion är det tydligen inte så. Då tar man vad som helst som sanning. För det är ju Gud och Gud ljuger inte. Han hittar inte på något som inte är sant!
Okej.. låt oss räkna upp en del saker som är helt.... bakom...

Hela moses-grejen!
En talande brinnande buske... Hej och hå! Vilken drog gick han på och finns det nått till mig?
10 budorden är inget nytt! De är bara massa uppstaplade "bondförnuft-meningar"
40 år i öknen?
Sen regnar det mjöl och vatten kommer ur berget när han knackar med käppen... Alltså va fan!
Jesus går på vatten (Jag säger som en präst jag känner: "Det gäller att veta var stenarna ligger under ytan")
Sen har det väl regnat så hela jorden täcktes.. Vart är det vattnet nu? Eller grodor och gräshoppor och allt möjligt som ramlat från himlen.
Jag kan räkna upp hur många saker som helst. Men jag orkar inte helt enkelt.. Det tar för lång tid.

Det som jag tycker är intressantast är just hur man tappar allt kritiskt tänkande. Hur man bara köper det hela med Adam och Eva och talande ormar, men inte köper att Scientologerna tror att vi kommer från rymden... Vad är det som säger att de är ute och cyklar mer än ni?
Vad är det som säger att Tomten inte finns med att Jesus botade dödssjuka?

Jag tror hellre på Jultomten för han är i alla fall snäll och trevlig med barn. Gud skapar svält och nöd. Kör över Japan med flodvåger och skakar sönder städer... Nej tack! Jag klarar mig...

Stolt ateist...

måndag 28 mars 2011

Nu har jag tänkt till

Ja det är riktigt.. Akta er...

Jag måste bara fråga svenska folket (alla som bor och verkar i Sverige) en sak:

Vad är det för skillnad på att jobba som Porrskådis och prostituerad?

Jag ser inte någon som helst skillnad. Den ena får betalt av en "film"producent. Den andre får betalt av en kund, och oftast (gissar jag) är det bara en som får betalt och den andre betalar.

Men här slutar väl ändå skillnaderna? Eller kan någon bringa ljus i detta åt mig? För det vore trevligt!
Det jag inte förstår alls är hur man kan vara emot prostitution, men samtidigt konsumera porr... Här slår det återigen tilt i mitt huvud...

Jag har aldrig begått hor eller agerat på något sett inom porrbranschen. Sist jag köpte eller läste en porrtidning var ca 13 år. Sist jag såg en porrfilm längre än 1 minut var jag väl... 18-20 år kanske... Jag har helt enkelt inte dessa behov. Min fantasi räcker utmärkt.. Eller min fru....

Med det vill jag säga att jag, trots att det kan för vissa uppfattas som jag har ett torftigt sexliv, inte har något emot porr. Om det sker på ett bra sätt. DVS. Bra arbetsvilkor, frivillighet, bra betalt, fackföreningsmöjligheter m.m.
Jag har inte heller emot prostitution... Det går inte att ha det anser jag om jag kan acceptera porren... Men samma sak här. Det måste alltså vara: Bra arbetsvilkor, frivillighet, bra betalt, fackföreningsmöjligheter m.m.

Om man nu är lite påläst så vet man att i Sverige är detta en omöjlighet eftersom det är olagligt att köpa sex. Det innebär att Koppleri, Trafficing och annat otrevligt pågår hejdlöst. Enligt de undersökningar som gjorts har inte Sexköpslagen löst ett skit. Så... Vad göra?

Det var inlägg ett.... HEJ OCH HÅ!! NU SKA DET GOSAS I SOFFAN!!!

Jag är inte bitter...

Välkommen till min blogg...

Jag tänkte jag skulle testa det här med blogga.. Har redan testat tidigare, men mitt intresse har alltid dött när valtider är över eller jag har haft för mycket att göra.. 

Men skam den som ger sig...

Jag ska också vara sjukt ärlig och säga att jag valde bort Wordpress för att jag inte orkade pilla med egen site och skit.. Så då var jag tvungen att ta blogspot eftersom man här får göra annonser via AdSense..

Ja.. Det är riktigt.. Jag tänker se om det går att tjäna några pengar på det där... Vissa säger ju att det går... Så vi får se...

Peace...