söndag 21 augusti 2011

Uppslagen tar aldrig slut.

Det händer så roliga saker i min kommun. Det är så roligt! Jag får uppslag till min och Stefan Wiktorins Tv-serie varje dag. Jag ska ta några exempel.

JAG POÄNGTERAR PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING ATT DETTA ÄR MINA PRIVATA ÅSIKTER!!!!

Ombyggnad av Berga Teater
Jag har skrivit om det tidigare i detta inlägg.
Sedan dess har det hänt.... eeee.... Ingenting! Eller jo.. Man har tömt teatern på alla prylar. Tvingat vaktmästaren på ofrivillig semester och beordrar ut honom på uppdrag med så där en-tre dagars varsel. Gärna dagar som Midsommar och Nationaldagen... Snällt...
Det har inte kommit in någon entreprenör som vill göra jobbet, eftersom det är för litet jobb för de stora bolagen och för stort för de små. (Det är i alla fall min gissning).
MEN! Nu! Nu har det kommit in ett företag som ska göra det. De ska ha möte på måndag med ansvariga på kommunen. Grattis! Det tog inte alls ett halvår för länge!
Min fråga blir: Varför sköt man inte på allt till nästa år och byggde om det på sommaren istället så det INTE drabbar i närheten lika många hyresgäster?! Så var det ju tänkt från början...

Ungdomens Dag
För ni som inte dök ner på Ungdomens Dag den 19 aug. (Vilket är 99.99% av befolkningen i Österåker) så kan jag berätta vad som hände och var det var:
Vår Kulturstrateg fick en arragengangsidé av Elisabeth Gunnars, kommunalråd. "Genomför det här!" (typ så...;)
Han har vid samma tid fullt upp med Ljusterö Operafestival, så jag vet inte om det var han som borde varit ansvarig för det från början, man vad vet jag.

Det valdes också att lägga denna dag samtidigt som Ung-08 Sthlm... Inte så smart.... Men vad vet jag?

Det var också lite otydligt om du kom ner och tittade, vem dagen var riktad till.. Ungdomar, vuxna eller alla?

PR för denna dag? Eeeee.... Allt jag vet om är att det gjordes ett officiellt Facebookevent som folk blev inbjuden till. Lite... lite? Kanske? Till nästa gång.. Annonsera i Kanalen i flera veckor i förväg. Varje vecka fram tills det är dags. Sista veckan: HELSIDA!

Vilka var där då och visade upp sig:
Österåkers gymnasium spelade på den nya Volleybollplanen. Musikskolan drog på fullt blås och spelade brallorna av alla.... få som var där. Popskolan spelade lite DJ-mixning. Bergagården var där och körde fullt ös. De hade flyttat ut verksamheten till ett tält och det var ett jävla drag med alla deras ungdomar de dragit dit.. Man kan säga att de sopade banan med sin "monter".
Sen var det inte så mycket mer. Det var fånigt och... ja... fånigt.

Musikskolan var förbannande. Popskolan suckade, Musikhuset såg trötta ut, han från Studiefrämjandet såg vilsen ut. Rektorn från Calle Flygare Teaterskola var där och pratade med Carl-Oscar i ett par minuter och försvann. Det fanns inget som sa att han var där ifrån, det fick jag gissa mig till.

Bergagårdens ungdomar, vilket i princip var de enda som kom och besökte dagen, såg ut att ha roligt och de stannade länge!

Finska i kommunhuset och på gården
Sedan 2010 är Österåker ett sk. Finskt Förvaltningsområde.
Vad fan är det?
Jo.. Det innebär att alla som har finska som språk har rätt att prata finska med sin kontakt med kommunen. Det kan gälla stöd till sina barn, kontakt som har med sina ungdomar.. Så här står det på österåkers hemsida:
 Det kan t ex gälla stöd och service till barn, ungdomar, äldre och personer med olika funktionsnedsättningar.
Så.. Då ber jag genast att jag ska få en betalt kurs i finska! För enligt lag är vi nu alltså skyldiga att kunna språket.. Om jag ska tolka texten på hemsidan.. Läs själva...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar