måndag 13 juni 2011

Da Shitlist #9

Det är svårt... Men jag ska försöka hålla mig kort...

Aftonbladet
Ingen kan väl ha undgått dödsskjutningen i Åkersberga? Den skedde ca 500 meter från min dörr. Det bryr jag mig inte så mycket om. I våras var det en skjutning, där ingen dog, ca 200 meter från mig, så med det i åtanke blir det ju bara till det bättre...
Men i alla fall... Varför just Aftonbladet får dagens första skopa är deras metoder när de försöker få tag i uppgifter för en smaskig artikel... Expressen är nog fortfarande värre, men de har i alla fall inte ringt hem till mig... Än... Hm.. Jag ska ta det från början:

Kl. ca 09.30 ringer telefon på jobbet. Det är Svenska Dagbladet. Min kollega svarade. Journalisten ville veta "stämningen bland ungdomarna i Åkersberga".
Vi blev båda tagna lite på sängen, men min kollega finner sig snabbt och hänvisar till vår enhetschef. Varför vi inte svarar på sådana frågor är enkel: Vi vet hur media fungerar. Hade min kollega svarat; "Den är dämpad, chockad, skakad, likgiltig" (Vad spelar ingen roll egentligen), så hade ett tänkbart löp kunnat vara: "Den skjutnes vänner på fritidsgården är i chock!"
Det vill vi inte, eftersom det blir en vinkling av att våra besökare och ungdomar i Åkersberga är alla kriminella eller knarkare. Vilket är långt ifrån sant. Ungdomarna i Åkersberga är generellt, bland de finaste människor som finns! Trevliga, glada, roliga och kärleksfulla till oss på gårdarna.

Kl. ca 10.30 ringer det igen. Jag svarar. Det är denna gång TV4-Stockholm. Hon undrar samma sak; "Hur är stämningen bland ungdomarna på gården?"... Jag säger: "Jag jobbade inte i helgen och igår hade vi öppet på kvällen, men jag var inte här då. (Vilket är en sanning med modifikation. Jag var där i ca 30 minuter. Men jag arbetade inte.) Jag hänvisade vidare till vår enhetschef.

Kl. ca 13.00 får vi ett mail av vår arbetsgivare som vill att vi hänvisar allt som rör skjutningen till vår informationsansvariga.

Sen är det lungt... Men... Här kommer varför jag är lite putt...
Kl. 19.00 ringer Aftonbladet. Till min fru! Han presenterar sig med namn och att han söker mig. Alltså inte att han ringer från kvällsblaskan.. jag får telefonen. Han presenterar sig och denna gång var han ringer ifrån.
Han öppnar lite genomskinligt med "Du är ju någon som har koll på det mesta, som vet vad som händer och så.."
"Jasså?" svarade jag.. Hur fan vet han det, om jag nu är någon som vet något? Jo.. För att han vill att jag ska känna mig speciell och smickrad... Eftersom jag hade gjort samma sak så går jag ju inte på den gubben.
Han forsätter med att säga att han inte nödvändigtvis inte vill intervjua, utan han mer "kartlägger" om gäng och gänggrupperningar... Sen om jag då vet något om offren var med i något gäng. Om jag visste var 15.7 var för något m.m...
Jag låter snubben glappa på. Jag vill ju veta vad han vet.. :) Men i vilket fall så ger jag honom väldigt lite. Jag var nämligen väldigt irriterad på att han ringer hem till min fru kl 19 på kvällen... När gården är öppen och det arbetar 4 stycken fritidsassistenter redan... Jag är ledig! Du ringer våra privata nummer!
Han vill veta vem jag kan hänvisa till som vet mer. Jag säger: "Nä. Det KAN jag inte säga, tyvärr." Så får han tolka det en stund... Han tackar i för sig artigt för att jag tog mig tid, vilket var för att jag ville veta vad han visste..;).. Han vill avsluta samtalet. Jag säger:
"Nästa gång kan ni ju ringa mig och inte min fru."
"Jo, men vi hittade inte ditt nummer."
Nej och vad fan då för? Jo för att det är hemligt! Varför då tror du?... Mupp....

Landskrona
Här bor det sjukligt många mentala kalhyggen som tycker att Sverigedemokraterna är fina gubbar som står för bra samhälle... Det är beklämmande många som tycker att SD är bra i Landskrona..

De har också en av Sveriges sämsta socialförvaltning. Den drivs av onda satar som måste få sin näring av att vara rent demoniska. De ställer helt orimliga krav på bidragstagare. Som vem som helst skulle finna svåra om inte omöjliga att efterleva. Allt för att få neka dem pengar. De kan som exempel skicka ut brev med tider för möten för sent. Så att mottagaren får veta att han SKULLE varit på ett möte för två dagar sedan... Mottagaren kan inte dyka upp, eftersom det är för sent, och får där av inget bidrag.. Sen är det inte så att det bara drabbar mottagaren.. Nej nej.. Har en i hushållet misskött sig, så får inte dennes partner pengar heller.. Eeeee va!? Hur tänker de där? Jag VET detta eftersom jag har nära vänner i staden.

Sen har vi det dom var toppen som fick det att brinna av i mig... Nämligen denna artikel på HD.se.. En människa har på fullaste allvar anmält en studentskylt för barnporr... Men alltså.. KOM IGEN NU?! Hur fan kollar du på Astrid Lindgrens filmer? Hur fan går du förbi en strand en sommardag? Det ligger väl i betraktarens öga, eller? Det är alltså DU som är ett pervo.. Lägg av!!!!!!
Kan inte vi bara göra om och göra rätt i Landskrona? Byt i alla fall ut två tredjedelar av befolkningen och 90% i fullmäktige... Läs även Stefans inlägg om saken!

Amerikanska flygvapnet
Hur faaaaan lyckas man sumpa 6,6 miljarder dollar? Alltså 41,8 miljoner kronor.... Hur faaan tappar man bort dessa kontanter.. Och man vet inte ens när det skedde... Helt underbart....!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar