torsdag 7 november 2013

Konsten att tänka ett varv till

Jag upptäcker varje dag hur normalt fungerande människor, vänner och bekanta, gör ogenomtänkta saker. 
Som när, utan att tänka ett varv till, väljer att länka till högerextrema sidor på nätet. Som tex Avpixlat och Fritatider. 

Avpixlat är en site som jobbar för att få Sverige Demokraterna att framstå som ett helylleparti och gör allt de kan för att visa hur vinklat alla andras nyhetsrapportering är. Det står att avpixlat är "den oretuscherade sanningen".. Jo hej och hå! Det är bara det att det är svårare att hitta någon som vinklar mer än avpixlat. De skrivet ut citat som "Människovärde är en överenskommelse. Något egentligt människovärde finns inte".. Tragisk syn på mänskligheten tycker jag. 
Pengar hjälper SDs egen Kenth Ekerot till med så snällt. Han försöker nu slippa skatta för pengar han mottagit för att driva sidan ekonomiskt.. Lycka till...

Friatider är tragiskt nog en välbesökt nyhetssite som försöker se ut som en vanlig nyhetssite. Men det är väldigt svårt att missa deras agenda. Så fort de bara kan så hyllas SDpolitiker. Så fort de får chansen hänger det ut misstänkta brottslingar med bild och namn. Att de är dömda eller ens åtalade bekymrar dem inte det minsta. 
Minsta chans de får på att peka på negativa saker med muslimer och andra icke vita kristna, så hoppar det på det och rapporterar. Som en drogberoende framför en burk Subutex. 
Ingen annan seriös nyhetsredaktion ger ut namn och bild på misstänkta. Ibland händer det ja, men inte ofta. Friatider gör det varje gång! 
Politiskt Korrekt är ett skällsord värre än hora. 
I princip 90% av inläggen på förstasidan är uppenbart hyllningar till SD eller kritik mot invandring. Hyllningarna är ibland subtila, andra är rakt ut hyllningar för deras förträfflighet. De enda brotten de verkar rapportera om handlar om brott som har invandrare som brottsling. Eller så är brotten utförda i invandrartäta områden. 

Varje gång vi går in och läser på sidan så ökar vi deras intäkter genom reklambanners. Varje gång någon väljer att sprida vidare artiklar från sidan så hjälper man till att sprida en främlingsfientlig propaganda. 

Någon som påstår att så inte är fallet? Var är då artiklar som berättar att det vanligaste namnet bland dömda våldsbrottslingar inte är Mohammed eller Slobodan. Det är Mikael! Att det vanligaste namnet för dömda våldtäktsmän är Anders? 
De skriver gärna om att förra året så invandrade lite över 100.000 personer till Sverige. Så målar de upp det som en massinvandring. Men de "glömmer" att berätta att mer än 50.000 av dem åker hem igen, och att av dem som var kvar, så var de flesta av dem svenskar som flyttade hem igen.

Snälla... Kan vi inte bara sluta använda Fritatider och avpixlat som om de vore sidor med trovärdighet? Det som driver dessa sidor tror inte på allas rätt och lika värde. Varför hjälpa dem? Enda anledningen till att göra det är att du delar deras agenda. Att du tycker de har rätt. Eller att du är felinformerad, eller inte informerad alls om vad det är för sida du läser och eller delar vidare.

Tack för ordet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar