onsdag 27 november 2013

Da Shitlist #14

Så var det dags... Nu händer det grejer som gör att jag blir förbannad och måste kräkas ut min irritation på människor och på ignorans.

1. SD
Jag har för inte alls så länge sedan skrivit om hur jag blir irriterad på flatheten hos folk när de länkar vidare och delar artiklar från friatider.se och avpixlat.
Den irritationen har inte minskat. Men det som har hänt sedan dess är att Sverige Demokraterna har haft sina Landsdagar i Västerås.
Media har återigen grävt i ledamöter och gruppledares historia. Jonas Gardell har sågats av deras egna Jesusfigur Jimmie Åkesson, Börje Brandhill, Gruppledaren i Västerås gjorde bort sig och sa att invandrare är "snyltare och parasiter". Om vi tar och tittar på denna sammanställning av nötterna från SD så ser vi ett tydligt mönster. Polismasaren.

Jag kritiserar SD och dess anhängare så fort tillfälle ges. Blandat med sakliga och grundande argument, med humor och med min egna magkänsla.
Vi ska ta och göra som Jonas Gardell gör i sin krönika i expressen här om dagen. Hittar tyvärr inte artikeln just nu.. Men det han gör är att berätta om när SD bildades. Hur var det då?
Jag flyttade till Stockholms norra förort Vallentuna 1991. Det var ett hårt klimat här i Sthlm. Det var en omställning att komma som Umeåbo och plötsligt se att det slogs mellan vita svenskar och nysvenskar från andra delar av världen som kommit hit som flyktingar. BSS (Bevara Sverige Svenskt) och VAM (Vit ariskt motstånd) var organisationer som var öppet rasistiska och många medlemmar var rena nazister.
Ur dessa grupperingar startade Sverige Demokraterna 1988. Anders Klarström var en av de tidiga partiledarna har ett förflutet i nazistiska Nordiska Rikspartiet. Det här var ett parti som 1996 var tvungna att förbjuda uniformsliknande klädsel på sina möten. Bara det säger en hel del.
BSS och VAM levde en allt mer tynande tillvaro och nya partier bildades här och där. SD är det starkaste av dem för att de fattade att det var dags att städa upp framtoningen i allmänhetens ögon för att ha en chans att komma någonstans i valen. En av dem som gick med när det fortfarande var okej med bombajackor, kängor och Hitler-hailande på gator och torg var Jimmie Åkesson. Han gick faktiskt med i ett parti som hade medlemmar som var uttryckligen i sina handlingar och ord nazister, rasister och fascister. De misshandlade och hoppade på HBT personer. De hade en logga som var en brinnande fackla i sverigefärger.
Låt oss aldrig glömma detta. Det enda som har förändrats sedan 90-talet är deras språk, klädsel och uppförande. Men åsikterna är kvar. Omskrivna för att passa in. För att bli mer PK, ett uttryck som deras anhängare använder som svärord.
Jimmie har sagt att det nu mer är 0-tollerans mot rasistiska uttalanden, men gång på gång så säger och gör medlemmar bort sig. En del som inte står partiledningen nära blir kvar, andra får gå. Det är helt godtyckligt vilka som får stanna och vilka som får gå.
Jimmie själv har sagt att Islam och muslimer "är det störta hotet mot Sverige sedan 2 världskriget".. Hur i helvete då undrar jag? Det finns 20 moskéer i hela landet. Det finns 3400 kyrkor.. Så jag vet inte vad som är så hotfullt? Deras religion är inte alls så olik våran. Det finns dock tolkningar inom Islam jag inte ställer mig bakom. Precis som det finns tolkningar av Kristendomen jag inte ställer mig bakom heller.

När du gör detta test så ser du väldigt tydligt att det inte är någon skillnad på nasselobbyn och SD. Det är bara språket. Sammalika.net 
Nils Bejrot sa angående helt andra saker, ifs, men det passar även här: "Det enda vi kan lära oss av historia är att vi inte lär oss av historia."
Det passar väldigt bra här också. Eftersom det var med liknande metoder som Hitler förde ut sin agenda i början av 30-talets Tyskland.

2. Marcus Birro
Han är en pompös idiot. Han är en bokstavstroende pellejöns som anser att Hinduismen sanktionerar våldtäkter av flickor och att kristendomen är den enda rätta läran. Kom in i machen din lilla sprätt! Kliv ner från hästen! Sen kan vi även diskutera Expressens trovärdighet som låter honom skriva krönikor. Jag säger inte att han inte ska få yttra sig, men det finns det debattsidor till. Deras trovärdighet hos mig är noll.
Läs krönikan och döm själva. Han saknar dessutom helt kunskapen om historia när han hyllar kristendomen för att vara de som startade universitet och sjukhus. Ja, det gjorde kristna. Men hur såg de ut? Vad lärde de ut? Inte demokrati och liberalism direkt..

3. Staten som knarklangare
Historia berättar för oss att när opium fördummade oss så skapades heroin för att få folk att sluta med opium.. Det kan vem som helst se i backspegeln var en ganska idiotisk idé, eller hur?
Men vi lärde oss inte. Nu ger vi ut Subutex istället. Grejen är att det är samma skit. Den enda skillnaden är att du inte får samma starka kick. Det går lite långsammare... Om du tar den som det är tänkt ja. Men det gör inte en dreogberoende. Hen tar den på det sättet som ger bäst och starkast effekt. Alltså så skjuts den upp direkt via kanyler i ådror runt om i landet.
Det är en härligt tragisk cirkus vi ser om vi går och besöker utlämningsställerna. De går in, får sin drog, går till McDonnalds och säljer av halva eller hela förrådet till andra som inte är inne i Subutexprogrammet.
En av mina bröder var aktiv heroinist och subutexbrukare. Inte från staten. Han köpte sitt från de som fick av staten. Läckaget är enormt! När jag frågade honom vilket han föredrog. Subutex eller Heroin så sa han att det spelade inte så står roll. Öl eller cider? Pest eller kolera?
När det kom ut statistik här om året visade det sig att det var fler som dog av Subutex än Heroin, som Subutex var tänkt skulle minska drogerna, så fick man kalla fötter. Det som gjordes som åtgärd vad att döpa om Subutex till ett annat namn. Thats it!
Runt om i landet sitter socionomer som inte har koll på ett skit. Folk som aldrig varit beroende på heroin eller andra opiater blir erbjuden att gå på subutexprogram. Eller ännu värre, som hände min bror, blir erbjuden att gå på den drog som de ville sluta med. Som en mamma till en 19 årig pojke fick in honom på behandling till slut. 19 åringen gick på subutex som huvuddrog. När han senare blev utskriven som "klar" med behandlingen, gick han på dubbla dosen än han gjorde när han skrevs in.  Nu med staten Sverige som langare.
För att behandla en drogberoende, oavsett vilken drog, nikotin, alkohol, Amfetamin, eller opiater som heroin eller subutex, så måste personen vara drogfri. Annars är hjärnan kidnappad totalt. Du kan ju inte få något vettigt gjort med patienten om hen är hög eller full som ett hus under tiden!
I Norge har det gått ännu längre. Där så anser socialstyrelsen att går du på ett Subutexprogram så är du att betrakta som frisk. Så där får du inte bedriva ett behandlingshem utan att erbjuda subutex. Vansinne!
Bort med skiten! Metadon, Subutex och alla andra piller som skapar ett rus i behandlingen av kemiskt beroende människor! Det går inte!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar