onsdag 3 april 2013

Oj oj... Mycket nu...


Från SVTs ABC 
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/de-har-sagt-upp-sig-fran-kommunen
Den 26 oktober ifjol kom beskedet att kommunens högsta tjänsteman,  kommunchefen Karin Proos, tvingades sluta efter att kommunalrådet Michaela Fletcher Sjöman (M) tyckt att de haft ”olika syn på verksamheten och på finansiella verksamheten”. Proos hade då bara haft tjänsten i 14 månader. Kommunchefen fick ett avgångsvederlag på 1,4 miljoner kronor.
I slutet av februari valde kommunens produktionschef Cecilia Vikström att sluta på sin post. Produktionsförvaltningen är en övergripande förvaltning med ansvar för bland annat skola, vård, kultur och fritid. I sitt uppsägningsbrev kritiserade hon kommunledningen för att ha skapat en
”rädd organisation som inte kan arbeta målmedvetet och effektivt”.
Den 20 mars kunde ABC berätta att personalchefen Charlotte L'Estrade i Österåkers kommun sade upp sig i protest. Även hon riktade i ett mail skarp kritik mot kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher Sjöman, bland annat genom att skriva: Det är inte möjligt att bedriva ett personalpolitiskt arbete med den ledning som finns i Österåkers kommun idag.”
Den 3 april avslöjade ABC att kommunikationsdirektören Anna Carin Johansson beslutat sig att säga upp sig. Till ABC skriver hon i ett mail att kommunledningen skapat en ”gigantisk förtroendekris” som hon inte ser slutet på förrän ”problemen blir seriöst hanterade”. Även utbildningschefen sade samtidigt upp sig samma dag.

Jag behöver inte kommentera det här så mycket va? Det mesta säger sig själv på nått vis...

/magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar