tisdag 9 april 2013

När religion lägger näsan i blöt

Är det bara jag, eller gör han "hälsningen"?!?!
Jag slutar aldrig ta mig för pannan och utbrista "Jösses!". Orsakerna tar aldrig slut!

Det senaste är när jag läser denna artikel från Sydsvenskan.
Det är en studie i hur religion och politik ska akta sig noga från att blanda ihop sig. Då går det så här!
Det är en studie i hur demokratin sätts ur spel.
Det är en studie i att ha en pinne i röven och framför allt är det en studie i idioti och megaknas!

För er som inte orkar läsa artikeln så handlar det alltså om att Europarådet har röstat genom att vårdpersonal och vårdinrättningar kan neka aborter. Att deras egna övertygelser nu får gå före medmänsklighet och kvinnors rätt!

De var bara 107 av 313 delegater på plats då röstningen skedde.
Abortmotståndarna hade mobiliserat sig och lyckades få genom massa ändringar till det förslag som i grunden var till för hjälpa kvinnor i länder där det är svårt att få till aborter. Så med ändringarna gjorda och för få på plats att försvara förslaget, så blev omröstningen 56 mot 51, då med de idiotiska förslagen medtagna.

Saxat ur artikeln:
__________________________________
"Ingen person, sjukhus eller institution ska kunna tvingas, hållas ansvarig eller diskrimineras på något sätt för att man vägrar utföra, underlätta, assistera eller utföra abort" eller "någon handling som kan orsaka döden för ett mänskligt foster eller embryo", lyder ett par formuleringar. 
______________________________

Resolutionen är inte bindande, men fungerar som en rekommendation till medlemsländerna. Den kommer spela roll i Europadomstolen och i länder där abort är "av ondo"... Gissa vilka? Ja, du gissade rätt.. I Italiens huvudstad Rom är det 86% av läkarna som vägrar genomföra aborter...

Organisationen Ja Till Livet hurrar sig hesa.
"Verkar för människans oinskränkta värde. " Det låter ju fint. Det skriver jag också under på. Det är bara det att denna organisation har en sned idé på när ett foster är en människa och inte ett foster...

Vettiga organisationer som Vårdförbundet och RFSU skakar på huvudet och gör som jag, suckar och känner ett mörker..... Snacka om att ta ett stort kliv tillbaka mot kvinnors rätt och lika värde!!!

Hoppas att Sverige INTE blir ett samhälle som blandar in politik och religion.
Hoppas Sverige fortsätter att jobba mot ett jämställt samhälle!
Hoppas Sverige står emot och slåss för alla MÄNNISKOR!

Inte till Johan Lundell och hans idiotorganisation "Ja Till Livet"...

/magnus

onsdag 3 april 2013

Oj oj... Mycket nu...


Från SVTs ABC 
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/de-har-sagt-upp-sig-fran-kommunen
Den 26 oktober ifjol kom beskedet att kommunens högsta tjänsteman,  kommunchefen Karin Proos, tvingades sluta efter att kommunalrådet Michaela Fletcher Sjöman (M) tyckt att de haft ”olika syn på verksamheten och på finansiella verksamheten”. Proos hade då bara haft tjänsten i 14 månader. Kommunchefen fick ett avgångsvederlag på 1,4 miljoner kronor.
I slutet av februari valde kommunens produktionschef Cecilia Vikström att sluta på sin post. Produktionsförvaltningen är en övergripande förvaltning med ansvar för bland annat skola, vård, kultur och fritid. I sitt uppsägningsbrev kritiserade hon kommunledningen för att ha skapat en
”rädd organisation som inte kan arbeta målmedvetet och effektivt”.
Den 20 mars kunde ABC berätta att personalchefen Charlotte L'Estrade i Österåkers kommun sade upp sig i protest. Även hon riktade i ett mail skarp kritik mot kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher Sjöman, bland annat genom att skriva: Det är inte möjligt att bedriva ett personalpolitiskt arbete med den ledning som finns i Österåkers kommun idag.”
Den 3 april avslöjade ABC att kommunikationsdirektören Anna Carin Johansson beslutat sig att säga upp sig. Till ABC skriver hon i ett mail att kommunledningen skapat en ”gigantisk förtroendekris” som hon inte ser slutet på förrän ”problemen blir seriöst hanterade”. Även utbildningschefen sade samtidigt upp sig samma dag.

Jag behöver inte kommentera det här så mycket va? Det mesta säger sig själv på nått vis...

/magnus